Джон Тери отрече да е действал агресивно - първи ден от делото


И. Ангелов

Джон Тери отрече да е действал агресивно - първи ден от делото

Капитанът на Челси Джон Тери отрече да е "полудял" от ярост и да е използвал расистки думи по адрес на свой колега от другия отбор, след като е бил провокиран. Тери, на 31 години, е обвинен в расистки нападки по адрес на Антон Фърдинанд по време на мач във Висшата лига на 23-ти октомври миналата година.

Днес в Съда на Магистратите на Уестминстър, прокурорът Дънкан Пени заяви, че Тери е "полудял" от ярост поради думите на Фърдинанд по негов адрес, който се е обърнал към него, споменавайки аферата на Тери със съпругата на бившия му съотборник Уейн Бридж.

Пени каза: "Не си расист, нали? Но си използвал расистки обиди, защото си полудял от яд и това е било инстинктивно. Писнало ти е хората да те нападат след всичко това с жена ти."

Тери отговори: "Беше преди почти две години и вече съм го чувал милион пъти, всичко това. Ако щях да полудявам, щеше да е отдавна преди този момент."

Тери отрече да е използвал расистки думи по адрес на Фърдинанд, като сподели, че саркастично е повторил думите на Антон.

"В момента бях шокиран и ядосан. Никога не съм бил нападан по този начин на терена и отговорих със същото. Сега вече мога да помисля над това, но тогава бях шокиран и ядосан, не можех да контролирам емоциите си."

Според Тери след срещата той лично е попитал Фърдинанд дали го е обидил расистки с нещо, а отговорът му е бил "не,не,не. Всички казахме думи, които не трябваше, това е края."

"Попитах го два пъти и той каза не. Помислих, че това ще е края на този случай."

"Защо да му се извинявам в онзи момент, когато той не ме обвини в нищо? Каквото казах тогава бе само в отговор на неговите нападки."

Делото ще бъде продължено утре.

  Сподели
261