Президентът на Арсенал отговори на Усманов


Н. Гавазов

Президентът на Арсенал отговори на Усманов

76-годишният президент на Арсенал отговори на критиките на акционера Алишер Усманов и нарече „пълна глупост" обвиненията на руския бизнесмен за неправилно управление на клуба. Както е известно, след като Робин ван Перси обяви, че няма да подписва нов договор с клуба, допълнително масло в огъня наля вторият най-голям крупен акционер в Арсенал - Усманов.

Той обвини Борда на директорите и фактическия собственик на клуба Стив Крьонке в това, че те преследват собствени интереси за сметка на спортните постижения, заради което мениджърът Арсен Венгер от година на година губи добри играчи.

„Ние нямаме нефтени богатства, които притежава Шейх Мансур. Той е готов да заплати астрономически суми за футболисти. Ние не може да си позволим да харчим толкова и не може да си съперничим с тях. Финансовият ни модел на съществуване позволи на акционерите да увеличат стойността на своите активи. Всички акционери и ръководството продадоха 100% от своите акции и получиха огромни печалби. Приятно ли е получиш тези пари? Вие ще се откажете ли от няколко милиона? Приятно е разбира се, но аз не съм в Арсенал заради това. Тук съм, защото обичам Арсенал и мен ме боли за случващото се", заяви Хил-Ууд.

„Аз наистина не мога да разбера какво иска да постигне Усманов. Не мисля, че е прав. Много е лесно да говори, че сме длъжни да вложим собствени пари, но това е лишено от смисъл. Не може да изплатим дълга си, не избягвайки от огромните глоби. Такава загуба на пари е безсмислена и най-доброто, което може да направим в такава ситуация е да продължим внимателно да ръководим клуба. Смятам, че се справяме добре. Не е толкова зле, ако например се бяхме борили за оцеляването си", завършва президентът.

 

  Сподели
80