Заплашиха да изтрият акаунта на Рууни в Twitter


Н. Гавазов

Заплашиха да изтрият акаунта на Рууни в Twitter

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и полузащитникът на Арсенал Джек Уилшър са използвали скрита реклама на Nike в Twitter, съобщава ВВС. Двамата футболисти вече са били предупредени от администраторите на социалната мрежа, че при следващ подобен ход профилите им ще бъдат изтрити, независимо от тяхната популярност.

„Аз имамнамерение да започна сезона като шампион и да го завърша като шампион", написа Рууни на страницата.

„Аз ще се завърна към представянето си за клуба и ще съм готов да играя за своята страна", публикува своето мнение пък Улшър.

Тези две съобщения са съдържали линк към официалния сайт на Nike, а това се смята за реклама, което предизвикало реакцията на Комисията по рекламни стандарти. Обвинението към двамата било, че в линковете е трябвало да бъде посочено, че става дума за реклама. От Комисията поискали съобщенията да бъдат изтрити, но това все още не е направено. В същото време източник на медията близък до Рууни е съобщил, че нападателят вече е получил писмо, че при следващ негов подобен ход, акаунтът му в социалната мрежа ще бъде изтрит. Предполага се, че Уилшър е получил същото съобщение.

 

  Сподели
74