Тотнъм обяви за напускането на Реднап


Н. Гавазов

Тотнъм обяви за напускането на Реднап

Хари Реднап ще напусне поста си на мениджър на Тотнъм, обяви лондонският клуб в четвъртък сутринта. В сряда специалистът и неговият агент Пол Стретфорд са се срещнали и преговаряли с президента Даниел Леви, на когото са дали да се разбере, че бившият наставник на Портсмут е близо до завършване на три и половина годишната си кариера на „Уайт Харт Лейн".

Реднап има 12 месеца до края на договора си, но преговорите за нов контракт удариха на камък и Хари е взел решение да напусне поста си. Предполага се, че причините са няколко - недоволството на Леви от това, че „шпорите" не се класираха за Шампионската лига, както и желанието на 65-годишният специалист да напусне Тотнъм за да поеме „Трите лъва". Реднап от своя страна е недоволен, че неговият бос е поискал 10 милиона компенсация от Футболната асоциация за да разреши на Реднап да оглави националният отбор на Англия.

„Хари пристигна в момент, когато неговият опит беше необходим. Това решение не намалява по никакъв начин неговата отлична работа, която той свърши. Аз искам да му благодаря за постиженията с отбора и за приноса му към тези успехи. Хари винаги ще бъде добре дошъл в нашия клуб", заяви Леви за официалния сайт на Тотнъм.

„Аз се наслаждавах на времето прекарано в клуба. Гордея се със своите постижения. Това бяха фантастични четири години, време, през което ние показвахме фантастичен футбол. Тъжен съм, че напускам Тотнъм. Искам да благодаря на играчите, сътрудниците на клуба и запалянковците за тяхната подкрепа", коментира Реднап.

 

  Сподели
110