Седем неща, които Брендън Роджърс трябва да промени за да вдигне Ливърпул


-.

Седем неща, които Брендън Роджърс трябва да промени за да вдигне Ливърпул

След като най-после приключи сагата „нов мениджър на Ливърпул" и изненадващо за мнозина бившият наставник на Суонзи - Брендън Роджърс спечели битката за овакантения от Кени Далглиш пост в Ливърпул, сега предстои огромно предизвикателство, както за Брендън Роджърс, така и за отбора и феновете на Ливърпул. 39- годишният специалист акостира на „Анфийлд" и направи най-големия си пробив в кариерата, но сега той трябва да се справи с няколко основни проблема.

1.Лятна селекция :

След като собствениците Джон Хенри и Том Уърнър похарчиха доста средства, сега се предполага, че парите за трансфери ще бъдат по-малко. На първо време, Роджърс ще трябва да реши кои футболисти ще му бъдат нужни. Най-важното е да знае кои играчи да продаде на първо време. На второ място специалистът ще трябва да купи съответните футболисти за да подсили всички постове за да бъдат те в тандем с неговата тактика и стратегия.

2.Подготовка на отбора :

Пристигането на Брендън Роджърс съвпада и с два големи форума - Европейското първенство и Олимпииските игри. Северноирландецът ще трябва да се справи не само с краткото време за подготовка, но ще се наложи да се справи по всяка вероятност и с отсъствието на основни играчи, заради Олимпиадата.

3.Головата немощ на отбора :

Ливърпул инкасира едва 47 гола в 38 срещи през сезона, като „Мърсисайдци" са сред отборите с най-голям малшанс през предишният сезон. Многобройните пропуски и греди направиха Ливърпул един от най-слабо ефективните отбори в лигата.

4.Анди Керъл :

Цялостното представяне на нападателя е притеснително, като е отбелязал едва 11 попадения в 56 срещи и Роджърс ще трябва да реши неговото бъдеще. Въпреки това, Анди Керъл навлезе във форма накрая на сезона и сега предстои Европейското първенство, на което Керъл ще участва. Ако нападателят продължи добрата си форма, Брендън Роджърс едва ли ще реши да продаде или да пусне под наем най-скъпият футболист в историята на „мърсисайдци".

5.Домакинската форма :

На първо време Роджърс трябва да наблегне на домакинската форма. Отборът се представи трагично като домакин през миналия сезон, като регистира едва 6 победи от 19 срещи. Слабата домакинска форма докара на Ливърпул най-слабия сезон от 18 години насам във ВЛ.

6.Победи срещу отбори от долната половина на таблицата :

Това е проблем на Ливърпул, не само в предишния сезон, но и във предишни кампании. „Червените" не успяха да победят нито веднъж през сезона отбори, като Суонзи, Съндърланд, Стоук Сити и Уигън, които завършиха в долната половина на таблицата, а Ливърпул единствено постигна два успеха срещу Уулвърхемптън, които завършиха на последното място. Този проблем лиши Ливърпул от титла през сезон 2008-2009 година.

7. Жаждата на феновете за успехи :

Ливърпул в три поредни години не можа да се класира за ШЛ, а всички фенове на отбора искат да видят тима отново там, където му е мястото. Успехът през 2005 година и финалът през 2007 година вече изглеждат твърде далеч във времето за Ливърпул.

Брендън Роджърс не само за пръв път поема отбор от ранга на Ливърпул, но и първият му сезон ще бъде истинско предизвикателство. Няма съмнение, че Роджърс има подкрепата на собствениците и най-вече на верните фенове, но той ще трябва да се справи и със множеството проблеми, ако иска да остане на „Анфийлд" и след първия сезон.

Валери Първанов, наш читател

  Сподели
165