Айр: Президентът на Уигън е най-големият комик в Мърсисайд


Н. Гавазов

Айр: Президентът на Уигън е най-големият комик в Мърсисайд

Иън Айр оцени по достойнство професионализма на мениджъра на Уигън Роберто Мартинес, но също така заяви, че клубът не е правил никакви предложения към испанския специалист. Както е известно, миналият петък Ливърпул официално назначи Брендън Роджърс на длъжността мениджър на тима след дълъг и обширен процес, по време на който ръководството на „червените" проведе и няколко срещи с наставника на „латиксите".

Независимо от огромното количество гръмки интервюта на президента на Уигън Дейв Уилън, който ежедневно коментираше действията на мърсисайдци и критикуваше техните действия за начина им на търсене на нов мениджър, управляващият директор на Ливърпул за пореден път подчерта, че 39-годишният североирландец е единственият човек, когото собствениците са искали да видят на мястото на Кени Далглиш.

„Ние от самото начало се стремяхме да проведем щателно търсене на нов мениджър и направихме това по съответния ред", заяви Айр пред Liverpool Echo.

„Смятаме, че действахме както трябва. Ние се обърнахме към няколко клуба, към които от самото начало възнамерявахме да се обърнем и се представихме както трябва в преговорите си с тях. Много съм разочарован от факта, че Дейв Уилън почувства необходимост да огласи цялата кампания, раздавайки интервюта за Sky Sports News и останалите медии", каза още един от босовете на Ливърул.

„Ако трябва да бъда честен, аз винаги съм мислел, че най-добрият комик на северозапад е Джон Бишоп, но след това, което направи Дейв Уилън, в мен се породиха огромни съмнения, че това е точно така", продължи Айр.

„Важно е да се знае, че преговорите с няколко кандидата се явява неотменима част от търсенето на нов мениджър. Ние не скриваме, че се срещнахме и разговаряхме с Роберто Мартинес. Но това е всичко. Той е отлично момче, който е голям професионалист и преди всичко възпитан човек. Ние с абсолютна увереност заявяваме, че единственият човек, на когото направихме официално предложение е Брендън Роджърс", завършва директорът на Ливърпул.

 

  Сподели
98