Реднап иска нов договор


Н. Гавазов

Реднап иска нов договор

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призова клуба да побърза и да му предложи нов договор - ако босовете смята, че си струва да бъде подписан такъв. 65-годишният специалист изкачи „шпорите" от дъното в класирането на Висшата лига през октомври 2008 година и оттогава постигна две четвърти места и едно пето в своите три пълни сезона начело на Тотнъм.

Неговият договор изтича следващото лято, а преговорите за нов влязоха в задънена улица на фона на спекулациите, свързващи Реднап с работа като треньор на националния отбор на Англия след уволнението на Фабио Капело.

Лошата серия от само една победа в 11 мача през февруари отказаха тима от борбата за третото място и в крайна сметка това струва участието на Тотнъм в Шампионска лига след изненадващата победа на Челси на финала на най-престижния европейски клубен турнир.

Във вторник бившият наставник на Уест Хем, Портсмут и Саутхемптън настоя да бъдат започнати преговори за нов договор, тъй като несигурността не е добра за никого.

„Никога не съм имал проблеми с Даниел Леви. Можех да имам, но нямам. Хората постоянно говорят за нашите взаимоотношения, но това не е така. Простата ситуация е, че аз имам една година от края на моя договор и трябва да знам, дали Тотнъм иска да го удължи или не. Ако не, тогава влизам в последната година на пребиваването си тук, а това не е добре за играчите, когато знаят, че в края на сезона се разделяме. Общо взето, ситуацията не работи в полза на клуба. То е същото, както при футболистите - никога не бива да се позволява на играч да навлиза в последната година на своя договор. Това не е хубаво и ако си мислите, че същото не важи за мениджърите, значи се лъжете", заяви Реднап за ESPN.

„Сега всичко зависи от Тотнъм. Ако те мислят, че се справям добре и върша прилично работата си и заслужавам да ми бъде удължен договора, те ще ми предложат. Ако Даниел мисли, че не заслужава, аз не мога да направя нищо", каза още наставникът на лондончани.

Реднап коментира и слуховете, че има предложения за работа в Катар.

„Аз не говоря за някой друг клуб. Аз говоря за Тотнъм. А Катар, там никога не съм стъпвал. Никога в живота си", призна Реднап.

Тези думи на 65- годишния специалист идват малко след днешното изявление на холандският плеймейкър Рафаел Ван дер Ваарт който призна, че е от жизненоважно значение мениджърът да подпише нов, дългосрочен договор, настоявайки че това ще гарантира стабилност и е ключът към успехите на тима.

 

  Сподели
185