Азар обясни, защо е избрал Челси


Н. Гавазов

Азар обясни, защо е избрал Челси

Новото попълнение на Челси Еден Азар призна, че другият клуб, който е разглеждал като вариант за продължаване на кариерата си е Манчестър Юнайтед. В последният момент обаче играчът е решил, че на „Стамфорд Бридж" ще има повече шансове за изява.

Както е известно, в понеделник 21-годишният белгийски национал премина задължителните медицински изследвания и сключи договор с Челси. Лондонският клуб ще трябва да заплати на Лил 32 милиона паунда компенсация.

Според думите на Азар, победата на „аристократите" във финала на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен е изиграла решаваща роля при избора му. Още повече, че по фланговете на Челси той няма да има никаква конкуренция, докато в Юнайтед там се намират Ашли Йънг, Нани и Антонио Валенсия.

„Когато те спечелиха Шампионска лига, аз си казах: „А защо не Челси? Изборът между Юнайтед и Челси беше много труден, но на мен ми се струва, че проектът „Челси" е по-привлекателен. Тук отборът е млад, а аз имам и по-големи шансове да играя", заяви Азар за RMC в първото си интервю за радиостанцията като футболист на европейския шампион.

„На 21-годишна възраст ще бъде много трудно да се закрепя в основния състав на Реал Мадрид или Барселона. Ако аз играя достатъчно добре за Челси, мястото ми в стартовия състав ще бъде гарантирано", каза още белгийският национал.

 

  Сподели
93