Роджърс: Ливърпул е отбор-династия и не можех да откажа


Н. Гавазов

Роджърс: Ливърпул е отбор-династия и не можех да откажа

Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс разказа, защо е решил да приеме предложението на „мърсисайдци". Както е известно, днес на специална пресконференция от 12:00 часа българско време, ръководството на Ливърпул представи Роджърс като мениджър на отбора. Малко след това колегите от South Wales Evening Post публикуваха интервюто на североирландския специалист, което той е дал специално за изданието още снощи.

„Аз знаех, че ако някога реша да напусна Суонзи, то ще е заради някой голям клуб. Просто не очаквах, че подобна възможност ще ми се представи сега. Но когато се появи шанса да работиш в отбор, който е голя, който не е просто клуб, трудно е да се откажеш от професионална гледна точка", цитира изданието Брендън.

„Ливърпул - това е клуб-династия. Те са петкратни победители в Шампионска лига и по статут се намират на едно ниво с Реал Мадрид, Барселона, Байрн Мюнхен, Милан или Интер", каза още новият наставник на мърсисайдци.

„Когато към теб се обръщат за втори път и те правят цел номер едно, по неволя се замисляш. През последните години количеството на британските мениджъри, които получават възможност да работят в топ-клубове не е голямо. Подобна възможност едва ли щях да получа, така че трябваше да взема това решение", завършва Роджърс.

 

  Сподели
92