Официално: Брендън Роджърс пое Ливърпул (видео)


Н. Гавазов

Официално: Брендън Роджърс пое Ливърпул (видео)

Ливърпул официално потвърди назначаването на Брендън Роджърс на поста мениджър на отбора. Бившият наставник на Суонзи Сити сключи с мърсисайдския клуб тригодишен договор. Както е известно, след уволнението на Кени Далглиш на 16 май, с работа в един от най-големите клубове в света бяха свързвани различни специалисти, но изборът на „червените" се съсредоточи върху Брендън Роджърс и Роберто Мартинес.

Отчитайки, че Мартинес поиска повече пълномощия, пред клуба не остана голям избор, още повече, че кандидатурата на Роджърс напълно устройваше Ливърпул и по такъв начин търсенето на нов мениджър приключи.

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/owvjAyKCwwRZKdQPU2HKIg--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0zNDI7cT04NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/en_us/News/ap_webfeeds/198fb16e65c84a0f110f6a706700f5e0.jpg

„Роджърс се смята за един от водещите представители на новото поколение футболни мениджъри, той е великолепен тактик и мотиватор с прогресивна философия. След двуседмичен процес на търсене, изучавайки подробно кандидатурите на много висококвалифицирани специалисти, собствениците на Ливърпул избраха Роджърс, като единствен кандидат, отговарящ на техните възгледи за дългосрочна перспектива", се казва в изявление на Ливърпул.

Liverpool's new manager Brendan Rodgers attends a news conference at Anfield stadium in Liverpool

„Аз съм във възторг, че на мен ми се предостави този шанс. Искам да благодаря на Джон Хенри, Том Върнър и FGS за възможността да тренирам такъв велик клуб. Аз съм възхитен и не мога да дочакам, кога ще пристъпя към осъществяването на този невероятен проект. Обещавам да дам всичките си сили за благото на клуба, за защита на великите принципи на Ливърпул на футболния терен и извън него", заяви от своя страна Роджърс.

Liverpool's new manager Brendan Rodgers speaks during a news conference at Anfield stadium in Liverpool

Своята треньорска кариера Роджърс започва на 22-годишна възраст в академията на Рединг. През 2004 година североирландецът е поканен в щаба на Жозе Моуриньо. По-късно Брендън самостоятелно тренира Уотфорд и епизодично Рединг.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
130