Близък на Фърги: Сър Алекс няма да се откаже скоро


И. Ангелов

Близък на Фърги: Сър Алекс няма да се откаже скоро

Сър Алекс Фъргюсън не мисли да се откаже от поста си начело на Манчестър Юнайтед, въпреки думите, които изговори напоследък председателя на Уигън Дейв Уилън, че 70-годишният ще се откаже в края на следващата кампания, след като се е уплашил за своето здраве. Един от най-добрите приятели на Фърги заговори пред Telegraph за случая.

Чарли Стилитано, дългогодишен приятел на Фъргюсън, в момента американски водещ, разкри, че шотландецът е заявил желанието си да продължи напред, като това е станало след думите на Уилън по въпроса. Тази седмица Стилитано ще интервюира обширно Сър Алекс за едно популярно футболно шоу, но предварително той каза:

"Фъргюсън ми се изсмя, когато говорихме в петък, като го питах: 'Ще се отказваш ли?', а той каза: 'Не, нищо не се е променило."

"Той ще продължи докато сам не реши, че е дошло време да се откаже. Ако продължаваш да практикуваш на върха, и си във форма, нищо няма да те откаже. Той не иска да се маха. Коментарите на Дейв Уилън са резонни, той познава Сър Алекс, а на 70 всеки мисли за пенсия, но не и в този случай."

"Бях в Мюнхен, когато чух за инцидента с Фъргюсън, и бях притеснен, защото не можахме да говорим в близките няколко дни. Той чувстваше болка тогава. Болеше го, а кръвта от носа не спираше. Това не може да е приятно на 70 години - кой знае какво е мислел тогава."

"Но от тогава разговаряме всеки ден и той се чувства по-добре. Когато говорихме в петък звучеше страхотно."

  Сподели
94