Официално: Дрогба ще напусне Челси


Н. Гавазов

Официално: Дрогба ще напусне Челси

Дидие Дрогба ще напусне Челси, когато договорът му изтече в края на юни, съобщи клуба на своя уебсайт. 34-годишният футболист от Кот д'Ивоар прекара осем години в Челси, през които вкара 157 гола в 341 мача и помогна на „сините" да спечелят десет трофея, включително и Шампионската лига в събота след победа над Байерн Мюнхен, където нападателя изравни резултата две минути преди края на редовното време.

Дрогба е талисман на Челси и е начело на стремежа на клуба към успехи. Бившият играч на Олимпик Марсилия, който е свързван с трансфер в Китай призна, че клуба от „Стамфорд Бридж" завинаги ще остане в сърцето му.

„Исках да се сложи край на всички спекулации и да потвърдя, че аз напускам Челси. Това е едно много трудно решение за мен, но моментът е подходящ за ново предизвикателство за мен. Като отбор сме постигнали толкова много и спечелихме всички възможни трофеи. Събота беше много специален момент за всички в клуба и за всички фенове, и аз съм много горд, че играх за отбора, който е моят дом за последните осем години. Бих искал да използвам възможността да благодаря на всички в клуба, особено на собственика и съотборниците ми, с много от които станахме близки приятели и ще бъдат мои приятели за цял живот. Също така бих искал да изкажа благодарностите ми към феновете на Челси, които показаха към мен толкова много любов и подкрепа през годините. Желая на клуба всичко най-хубаво, Челси завинаги остава в сърцето ми", заяви Дрогба за официалния сайт на клуба.

 

  Сподели
85