Рой Кийн: Тери трябва да вдигне трофея


И. Ангелов

Рой Кийн: Тери трябва да вдигне трофея

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви, че Джон Тери трябва да е човека, който да вдигне трофея за Челси, ако тима триумфира днес във финала на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена". УЕФА позволи на наказания футболист да присъства на церемонията по награждаването, като това бе изрично забранено на Рой Кийн във времето на триумфа на Юнайтед през 1999-та. Тогава тима се изправи именно срещу Байерн.

ITV предаде: "Мисля, че е правилно Джон Тери да стане от мястото си и да вдигне трофея за първи път. Той е капитан и го заслужава. Ние не мислехме за това през 1999 година. Приотитетът беше победата и трофея, а останалото нямаше значение. Но няма да се възпротивя, ако Джон Тери вдигне титлата."

"Да, искаш да играеш в големите мачове. Аз обаче се насладих до полу-финалите на Челси, хареса ми отношението на тима към играта. Те се жертваха, за да достигнат финал. Има много хора, които нарочно си изкарват картони по-рано, за да играят на финал, но тук отбора беше поставен на първо място. Те направиха жертви."

  Сподели
71