Евра: Това беше една ужасна година


Н. Гавазов

Евра: Това беше една ужасна година

Левият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра призна, че завършилият сезон е бил най-труден в неговата кариера заради конфликта с Луис Суарес и трагедията в личния живот. До този момент французинът отказваше да коментира словесната си престрелка с уругваеца, която донесе на нападателя дисквалификация от осем мача и глоба от 40 000 паунда.

Когато през февруари Юнайтед и Ливърпул се срещнаха отново, Суарес отхвърли предложената от Евра ръка, което толкова разочарова и озлоби защитника, че още в първото си действие в мача той едва не контузи съотборника си Рио Фърдинанд. Всички тези събития и смъртта на родния брат направиха сезон 2011/12 много труден за Патрис.

„Всички тези неща направиха годината тежка. Хората си мислеха, че аз празнувах бурно победата над Ливърпул заради обидите на Суарес, но това не е така. Искам да благодаря на съотборниците си. Знам, че всеки играч на Юнайтед иска да побеждава, но в този ден, заради мен партньорите ми се постараха много повече", заяви Евра в обширно интервю за Sky Sports.

„В своя живот аз все още никога не съм изпитвал подобен психологически натиск, както в този мач - и всичко за едно ръкостискане. До мача ми беше много трудно, как ще се представя. Много хора никога нямаше да му подадат ръка, но аз се опитах и ми беше отказано. Казах си: „Какво става?". Видяхте грубата ми игра против Рио Фърдинанд. Ако на негово място беше Суарес, аз щях да получа директен червен картон", споделя французинът.

„През този сезон се случиха няколко тежки събития в моя личен живот. Знам, че хората сега говорят само за загубата на титлата, но това беше моя най-труден сезон в състава на Юнайтед. Преди мача с Манчестър Сити през октомври, баща ми се обади и ми каза, че аз току що съм загубил своя брат. Няма нищо по-тежко от това, да узнаеш подобно нещо и то преди толкова важен мач", продължава Евра.

„Ако тук добавим и историята със Суарес, аз мога да се гордея със себе си. В психологически план станах по-силен - повече, откогато и да е било. Продължавам да гледам напред и да играя във всеки мач - това е удивително. Знам, че за това не бива да говори играч на Манчестър Юнайтед след загубата в шампионата. Звучи, сякаш аз се оправдавам за нещо. Но това не е така. Не искам да лъжа хората. Годината наистина беше много трудна за мен", завършва Патрис.

 

  Сподели
80