Евра: Подарихме титлата на Сити


И. Ангелов

Евра: Подарихме титлата на Сити

Защитникът на Манчестър Юнайтед и капитан през настоящата кампания Патрис Евра заяви, че тима е подарил титлата на новия шампион Манчестър Сити, вместо да я спечели с голяма разлика. В 20-ата кампания на Висшата лига Юнайтед бе само на секунди от спечелването на 13-ата си титла, но Агуеро вкара 30 секунди преди края на последната среща на "гражданите", за да донесе титлата в милиардерския клуб.

"Винаги казвам, че когато имаме шампион, той е заслужен. Но за себе си мога да кажа, че им подарихме титлата. Реалността е, че бяхме 8 точки напред няколко мача преди края. Разочарован съм, че не задържахме това предимство."

Тима на Юнайтед събра рекордните 89 точки за второ място, а рекорда на Челси от 95 точки за един сезон остана далеч:

"Заслужихме доста от критиките към нас тази година. Но имаме 9 точки повече от миналата година. Сити игра най-добрия си футбол. Ние не показвахме най-доброто от себе си, а завършихме с равни точки. Мисля си, че ако показвахме на какво сме способни през целия сезон, щяхме да съберем много повече точки."

"Затова съм уверен, че догодина ще си върнем короната."

"Не искам да се оправдавам, но наистина много контузии имахме през сезона. Това бе най-трудната ми година в състава на Манчестър Юнайтед. Рано напуснахме Шампионска лига и загубихме капитана си. Представете си Венсан Компани да беше пропуснал цялата година за Сити? В един мач играх с Карик в центъра на отбраната."

"Годината беше трудна за всички и заслужавахме повече."

  Сподели
84