Най-добрите играч и мениджър в историята на Висшата лига - Гигс и Фъргюсън


И. Ангелов

Най-добрите играч и мениджър в историята на Висшата лига - Гигс и Фъргюсън

Ветеранът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе определен за най-добрият играч в 20-годишната история на Висшата лига. Известно е, че за специалната си годишнина ФА излъчва специални награди за принос на забележителните футболни личности през историята на Висшата лига, спомогнали за нейното развитие.

38-годишният е в игра от самото създаване на Висшата лига през 1992 година, като има над 900 мача за Манчестър Юнайтед. През това време той спечели 12 пъти лигата, 2 пъти Шампионска лига и цял куп домашни и континентални трофеи. Гигс е печелил Млад играч на годината 2 пъти поред и Играч на годината през 2008/09, докато взе и наградата на BBC за Личност на годината.

Междувременно босът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън взе наградата за Най-добър мениджър в историята. Той е начело на тима от 1986-та година и заедно с Гигс има 12 медала на Висшата лига, което го прави най-успешния мениджър в наши дни. През ръководството на Фърги са минали имена като Брайън Робсън, Ерик Кантона, Рой Кийн, Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, Рууд ван Нистелрой, Уейн Рууни и Кристиано Роналдо.

За тази награда се бореха още Арсен Венгер и Жозе Моуриньо.

  Сподели
82