Мартинес: Интересът на Ливърпул е комплимент към мен


Н. Гавазов

Мартинес: Интересът на Ливърпул е комплимент към мен

Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес заяви, че интересът към неговата персона от страна на други клубове, включително и Ливърпул е „голям комплимент". Както е известно, възпитаниците на испанския специалист по великолепен начин проведоха последните няколко седмици и в крайна сметка запази елитния си статут, завършвайки на 15-то място в класирането.

В същото време в пресата се появиха слухове за това, че през идващото лято Мартинес може да напусне Уигън, за да смени Кени Далглиш в Ливърпул.

„В Ливърпул имат мениджър или нямат? Когато играчите от твоя отбор или мениджъра е свързван с други клубове, това означава, че си вършиш правилно работата. Аз нямам силата да влияя на слуховете, но аз няма да излъжа, ако призная, че те ми харесват. Аз виждам в тях реален комплимент за своята работа. Слухове винаги има за отборите - те са добри или лоши", цитира Sky Sports думите на Мартинес.

„На мен не ми харесва, когато се говори за възможно уволнение на даден мениджър след поредица от поражения. Но когато името на отбора попада в заглавията на добрите статия, аз се гордея и се чувствам щастлив. Трябва да кажа, че през последните години постигнахме прогрес не само на футболния терен, но и извън него. Това ме мотивира. Аз продължавам упорито да работя, за да може моят президент да погледне към своя клуб и да изпита чувство на гордост", каза още испанският специалист.

 

  Сподели
71