Венгер: Концентрирани сме върху мача с УБА


Н. Гавазов

Венгер: Концентрирани сме върху мача с УБА

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че неговите възпитаници са напълно концентрирани върху това да гарантират участието си в следващото издание на Шампионска лига. Както е известно, ситуацията около другите две места, осигуряващи участие в най-престижния европейски клубен турнир стана доста сложно след като в последните си четири мача Арсенал спечели само три точки.

„Артилеристите"са трети в класирането, но не е изключено след последния кръг от сезона хората на Венгер да пропуснат следващото издание на Шампионска лига - разликата от четвъртия Тотнъм е само точка и всяка грешна стъпка би струвала много на Арсенал, за който дори четвъртото място не е гаранция за участие в турнира, тъй като след седмица Челси играе финал и при победа „сините" ще бъдат четвъртия отбор, който ще представлява Висшата лига в състезанието.

„Вероятно аз ще следя развитието на останалите срещи, макар обикновено да не го правя. Искаме да спечелим своя мач и да не гледаме към останалите резултати. Аз съм обезпокоен от равенството с Норич, защото за първи път съдбата ни не е в нашите ръце. Не искахме събитията да се развиват по този начин", заяви Венгер за Sky sports.

„Отборът напълно е концентриран върху двубоя с УБА. Мога да кажа, че показахме добра игра срещу Стоук, добре атакувахме и в мача с Норич. Но трябва да призная, че имаше какво да се желае от отбранителните ни действия в двубоя с „канарчетата". Вероятно, прекалено много мислехме за победата и забравихме за грамотна отбрана", каза още французинът.

 

  Сподели
69