Ливърпул разби отслабен Челси (видео)


И. Ангелов

Ливърпул разби отслабен Челси (видео)

Отборът на Ливърпул прие Челси в отложен мач от предпоследния кръг на Висшата лига, като домакините победиха с 4:1 днес. Мачът бе изключително отворен с множество възможности за попадения и пред двете врати. В крайна сметка отслабеният състав на Челси, който се подготвя за финал в Шампионска лига, не успя да се противопостави.

Още в 19-ата минута Луис Суарес направи гол. Той напредна добре и центрира, като топката влетя в мрежата след като се удари в Микаел Есиен. Автоголът свали от самочувствието на "сините" и Ливърпул натисна. В 25-ата минута Джордан Хендерсън вкара след ужасяваща игра на Джон Тери. 4 минути по-късно Даниел Агер добави гол.

Малко след това след една страхотна атака Фернандо Торес нацели гредата, оставяйки Пепе Рейна без шансове, но гол нямаше. В добавеното време бе отсъдена дузпа за домакините. Стюард Даунинг нацели гредата в опит да вкара от бялата точка.

В 50-ата минута Рамирес върна попадение за гостите, след като Пепе Рейна можеше да се справи далеч по-добре. Всъщност попадението можеше да се запише на негово име. В 61-ата минута обаче Рос Търнбул подпечата статута си на резервен вратар за Челси. След трагично подадена топка той намери Джонджо Шелви, който вкара на опразнена врата от далеч и реши срещата.

С взетите 3 точки Ливърпул се изравнява с Фулъм на 8-ото място, а Челси остава на 6-а позиция с 61 точки без шансове да застигне Нюкасъл на 5-то място с 65, мач преди края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
85