Юнайтед надви Суонзи, но титлата е в ръцете на Сити мач преди края


И. Ангелов

Юнайтед надви Суонзи, но титлата е в ръцете на Сити мач преди края

Отборът на Манчестър Юнайтед изигра последния си домакински мач за сезона, побеждавайки Суонзи в предпоследния кръг на Висшата лига с 2:0. Домакините имаха смазващо превъзходство днес, но така и не успяха да реализират множеството си положения. След близо 20 корнера и множество пропуски, резултатът остана 2:0, а домакините изостават по голова разлика от Ман Сити с 8 попадения.

Домакините наложиха контрол на мача от първата минута и затиснаха Суонзи в полето им. В 28-ата минута Пол Скоулс вкара с петичка след удар на Майкъл Карик. В 41-ата след един удар на Уейн Рууни Ашли Йънг фалцира топката до гредата и вкара второ попадение, а от тук до края на срещата тима направи доста пропуски.

Рууни, Ернандес и Валенсия пропускаха доста от възможностите си, като няколко от тях бяха в положение сам срещу вратаря Микаел Ворм. Към края на срещата и Димитър Бербатов получи шанс за изява, но той успя само в един момент да изведе Том Клевърли в удобно положение, а халфа пропусна.

В крайна сметка головата разлика остава 8 в полза на Сити преди последния кръг, в който "гражданите" приемат КПР у дома, а Юнайтед гостува на Съндърланд. При равни точки сега всичко е в полза на "гражданите", които са на една победа от триумф.

  Сподели
95