Фърги за Сити, трансферите, Бербатов и Роналдо


И. Ангелов

Фърги за Сити, трансферите, Бербатов и Роналдо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обвини Манчестър Сити, че са създали "ненормални" условия в трансферната зона за всички останали отбори. Легендата вече планира своя отговор към изхарчените над милиард лири през последните 2 години за "гражданите", като ще гледа да привлече три свои цели през лятото.

Mirror цитира в обширно интервю: "От дълго време трансферния пазар стана ненормален, и мисля, че тимове като Сити направиха това. Те могат да изкупят всички играчи на пазара и това прави нещата сложни за останалите. Няма шанс да се успокоя и не виждам как ще проработят правилата за финансов феърплей."

"Никой не може да се сравни със силата на Сити на пазара - НИКОЙ. Трябва да приемем това, затова ще работя по друг начин. Ще гледаме да вземем млади играчи, с потенциал да се развият при нас, в което сме добри, така че това е нашата схема."

Юнайтед трябва да се заздрави в центъра с приближаването на края на Пол Скоулс и Райън Гигс. Говори се за Лука Модрич, Гилфи Сигурдсон и Eден Азар. 

"Ще преценим накъде ще тръгнем с купуването на играчи. Без съмнение ще привлечем няколко. Може би двама или трима, кой знае. Всичко зависи от пазара и дали те са свободни за трансфер. Но Скоулс и Гигс приближават края си и трябва да се защитним от това. Трудно е, защото играчи като тях не растат по дърветата."

"Том Клевърли има страхотен потенциал, а Майкъл Карик има още години в себе си. Но сигурно ще добавим още няколко имена."

"За Бербатов няма нищо сигурно. Чакаме някой да направи оферта, защото той няма да напусне за нищо."

За Кристиано Роналдо, който напусна с рекорден трансфер от 80 милиона паунда, шотландецът каза: "Можеш ли да сложиш цена на успеха. Като Мадрид с Роналдо. Те ще кажат: 'Бихме платили 160 милиона за него, с всичко, което направи." 

"С повече от гол на мач той се превърна в страхотна покупка, далавера. За онова време си мислех, че 80 милиона е добра цена. Сега виждам, че е трябвало да поискаме далеч повече."

За мачът на Сити с Нюкасъл днес той заговори: "Изглежда всичко може да се реши на голова разлика и гледаме към нещастието Сити да ни вкара три гола в последните три минути на "Олд Трафорд"."

"А и този абсолютно луд мач с Евертън, когато изхвърлихме победата. Може да анализираме безкрай къде точно изгубихме титлата, но ако се стигне до голова разлика, Гари Невил е прав - това е "най-големият ми кошмар."

  Сподели
89