Арсенал трагичен в отбрана срещу Норич - Губи шансове за ШЛ? (видео)


И. Ангелов

Арсенал трагичен в отбрана срещу Норич - Губи шансове за ШЛ? (видео)

Отборът на Арсенал прие Норич Сити в предпоследния кръг от Висшата лига в един много интересен мач, завършил 3:3. Проблемът е за привържениците на домакините ще е слабото представяне на тима, който трябваше да постигне победа днес, за да задържи Нюкасъл и Тотнъм зад третото място. Сега мястото на тима в Шампионска лига не е сигурно.

Арсенал започна силно, след като вкара гол в 1-ата минута, преди Норич дори да докосне топката. Когато топката падна в гостите обаче, се оказа, че те са по-добрия тим на терена и овладяха инициативата през първата част. Резонно тима стигна до обрат в резултата. В 12-ата минута Уесли Хулахан вкара, а в 27-ата Грант Холт оформи 2:1 за гостите. Арсенал бе освиркан от собствената си публика на полувремето.

След полувремето обаче домакините заиграха по-добре и на свой ред обърнаха резултата. Това стана след 2 гола на Ван Перси, който сега е на едно попадение от рекорда на Кристиано Роналдо и Алън Шиърър, който е 31 гола. В 72-ата и 80-ата минути Ван Перси вкара, преди Стив Морисън да добави изравнително попадение в 85-ата минута. До края Арсенал вложи максимални усилия да изравни, но късметът днес не бе на страната на домакините.

Това е ужасен резултат за домакините от Арсенал, които сега имат 67 точки, а Тотнъм и Нюкасъл с мач по-малко имат 65. И двата тима имат шанс да изместят Арсенал от третото място до извън топ 4, но това ще се реши утре.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
95