Венгер: Надявам се, че ще задържим Ван Перси


Н. Гавазов

Венгер: Надявам се, че ще задържим Ван Перси

Арсен Венгер остава уверен, че капитанът на Арсенал Робин ван Перси няма да бъде продаден това лято. Както е известно, по време на церемонията по връчването на наградата му за Играч на годината, холандецът заяви, че без значение къде ще играе през останалата част на кариерата си, той винаги ще си остане артилерист. Очакванията са, че след края на настоящия сезон 28-годишният футболист ще седне на масата за преговори и ще удължи сегашния си контракт, който изтича след една година.

Ситуацията много напомня на тази със Самир Насри миналото лято, който в крайна сметка беше продаден на Манчестър Сити за 24 милиона паунда, но Венгер смята, че сега няма да има подобен сценарии.

„Кой би искал да загуби най-добрия си играч? Желанието ми е да се споразумеем с Ван Перси, да удължим договора му и той да остане с нас възможно най-дълго време. Надявам се постигнем това. Още по-хубаво ще бъде, ако той завърши кариерата си тук. Не мога да гарантирам, че всичко ще върви добре, но аз съм доста уверен, че ще намерим компромис. Вярвам, че Робин е ангажиран с клуба, аз чувствам, че клуба също показа голяма ангажираност към него през годините. Аз го доведох много преди той да се развие като играч. Днес той е футболист от световна класа и заслужава голям кредит. Надявам се, че ще успеем да го задържим тук", заяви Венгер по време на днешната си среща с медиите.

 

  Сподели
71