Ван Перси: Винаги ще съм топчия, дори да напусна лятото


И. Ангелов

Ван Перси: Винаги ще съм топчия, дори да напусна лятото

Нападателят на Арсенал Робин ван Перси призна, че завинаги ще остане артилерист в сърцето си, след като все още не е ясно какъв ще е изходът с неговия контракт. Холандецът проговори след като получи наградата на журналистите за Играч на годината. През настоящата кампания той вкара 27 попадения в лигата и това му помогна да спечели.

Той си припомни моментът преди 8 години, когато е подписал, като го е направил с "късметлийската" писалка на Дейвид Дейн - председателят на тима: "Беркамп подписа с нея. Анри също. Виера също."

"Сърцето ми винаги е биело само за Арсенал. Каквото и да стане ще остана топчия."

"Горд съм, че съм тук. Виждал съм много бивши играчи, легенди. Никога не съм мислел, че ще стигна до тук. Но този сезон не се и се замислих, че трябва да си спечеля и трофей. Аз играх с любов за фланелката и исках да завършим максимално нагоре в класирането."

"Когато спечелих Играч на годината бях изненадан. Казах си:'Какво? Аз, наистина ли?' Това ме кара да се гордея, че съм част от историята."

"Журналистите знаят всичко за кампанията ни, защото всеки мач се следи. Анализира се всеки гол, всяко движение, те знаят всичко за теб. Те винаги ни следят за интервюта. Дават ясно да се разбере кой е бил най-добър в един мач. Затова за мен значи много, че са ме избрали за наградата."

За продължаването на контракта си Перси каза: "Все още трябва да насрочим дата за преговори и ще се срещна с Иван Газидис и Арсен Венгер. Арсенал е невероятен клуб и нямаше да съм този играч, ако не бе Арсенал."

  Сподели
85