Иванович: Дано Ди Матео остане за постоянно


И. Ангелов

Иванович: Дано Ди Матео остане за постоянно

Защитникът на Челси Бранислав Иванович смята, че Роберто Ди Матео трябва да получи възможност да задържи работата си като мениджър на "Стамфорд Бридж" за постоянно, дори ако тима загуби финалите във ФА Къп и Шампионска лига. Играчът проговори пред The Observer и похвали своя наставник за формата на тима:

"Във футбола е много трудно да гледаш напред в бъдещето и за момента, ако ни питате, ние ще ви кажем, че той е подходящият човек за тази работа. Той е страхотен мениджър и ние обичаме да работим с него. Ако спечелим тези финали, надявам се да остане. Но дано това не зависи от резултатите."

Сърбинът заговори за метода на Ди Матео да мотивира играчите: "Първите няколко срещи бяха много важни за нас и за него."

"Започнахме да играем за победата: нямаше значение как. Той ни даде увереност и ни позволи да чувстваме играта си по-добре. Когато получихме самочувствието, той започна да надгражда."

"Тактиките му са неутрални. Той организира играчите и тима така, че да получи максимума от тях. Не опитва да залага на индивидуална тактика за играч, а точно обратното. Той иска да покаже максимума от качествата на всеки в играта."

"Той е страхотен за нас, преди време е бил страхотен играч, така че знае как се играе тук и какво трябва да се случва. Той знае, че трябва да е силен в съблекалнята и да ни държи тихи и концентрирани. Всичко с футбола тук е страхотно."

  Сподели
84