Обширно интервю за дербито от Сър Алекс за Sunday Mirror


И. Ангелов

Обширно интервю за дербито от Сър Алекс за Sunday Mirror

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че ако неговия тим загуби от Манчестър Сити на "Етихад", това би означавало край на надеждите за титлата. Двата тима се срещат в решително дерби в понеделник вечер, а гостите са 3 точки напред на върха, но Sunday Mirror днес излезе с тревожни думи на Сър Алекс:

"Ако Сити победи, вероятно ще вземе и титлата. Знаем, че те трябва да минат и през Нюкасъл по пътя, но пак имат страхотен шанс. Ако спечелим ние, ще сме фаворити. Дори да завършим при равен резултат, ще сме фаворити. Няма съмнение за това."

"Два мача преди края, едно гостуване и едно домакинство, ще сме щастливи от това. Едно е сигурно обаче, няма да отидем при Сити и да играем само, за да не загубим."

"Като се види колко шансове имахме срещу Евертън, то ние можехме да спечелим доста убедително. Играхме качествено. Може би трябваше да вкарам някой защитник, за да затворя мача. Но, по дяволите, водехме с 2 гола, а оставаха само 7 минути."

"Винаги мислех, че Сити ще е основният ни опонент тази година, особено след ранната им програма през сезона. Имам предвид, те не играха срещу сериозни съперници в началото и натрупаха инерция. Имаха летящ старт поради лесната програма."

"Ние имахме Арсенал, Челси и Тотнъм в първите си няколко мача. Доста сложен старт беше за нас и затова Сити се измъкна доста напред. Очаквах накрая да стане, както се получи всъщност."

За погрома с 6:1 босът каза:

"Няма значение какво се е случило досега. Те не са побеждавани у дома си, а ние имаме най-добрия рекорд от гостувания. Това няма значение. Това е мач - един път. Тълпата на Сити ще е за победата. Това и очакваме. Но това не е нетипично за нас. Били сме на "Анфийлд" и "Емирейтс". Атмосферата сега ще е същата."

"Трябва да се доверя на играчите си. Имаме достатъчно опит, скорост и добри играчи, изпълнени с решителност. Трябва всичко да ни е наред. Мач от този характер може да се реши от всичко. Трябва да се надяваш това всичко да не е едно грешно отсъждане."

"Има много концентрация над този мач. Ние ще представим града по целия свят. Това ще се гледа в 203 държави. Дори Платини идва да гледа. Това създава събитие, и трябва да се представим правилно. Трудно е да кажа как ще подходи Сити, но чувствам, че ще внимават. Това няма значение обаче, важното е да се представим добре."

  Сподели
90