Джерард за Суарес, капитанството и трансферът си в Челси


И. Ангелов

Джерард за Суарес, капитанството и трансферът си в Челси

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че наказанието на Луис Суарес да не играе в 8 срещи за своя тим, поради расистки обиди, е наранило тима. Според Джерард нападателя на състава е сред най-добрите играчи в света. Да се лиши тима от толкова качество посредата на сезона според Джерард е наранило шансовете за класиране по-високо. RTE's Late Late Show цитира:

"Мисля, че най-много ни нарани отстраняването на Луис. Той е един от най-добрите в света. Ако загубиш такъв играч това ще има ефект върху представянето на тима. Точно това стана при нас."

"На моменти през сезона ни беше трудно. Тази година кампанията е много сложна, защото ние не сме постоянни и сега сме в позиция, в която не искаме да сме, и не трябва да сме. Ние, играчите, трябва да поемем отговорността за това. Трябва да заиграем по-добре и да започнем да вкарваме."

Джерард е капитан от 2003 година, и въпреки няколкото успехи на тима в периода до сега, той заяви, че да носи лентата не е толкова щастливо събитие:

"Трудно ми беше в началото, защото това означаваше, че е отнета от някой друг. Определено той нямаше да е доволен. Това бе Сами Хюпия, а той беше добър приятел. Сами бе много тъжен и разочарован от това, а аз пък бях много доволен."

"Сами ме издърпа един ден насаме и каза:'Чуй, без лоши чувства, но ти го заслужаваш. Ти си мечтал да си капитан от малък. Това означава повече за теб, отколкото за мен...' От този момент започнах да ценя капитанството."

"Като гледам назад, причината Жерар Улие да ми даде лентата е, защото бях млад, и той искаше да натрупам увереност и да покажа качествата си. Тогава бях тих, един от младите в тима. Той искаше да израстна, да имам отговорност и да си повярвам. Това наистина ми помогна да се развия."

Играчът си припомни и сагата с трансфера му в Челси:

"Не, не съжалявам, че ги отхвърлих. Аз съм победител, обичам да играя футбол, обичам Ливърпул."

"Винаги съм бил честен, затова ще кажа, че имаше тежки моменти. Понякога исках да получавам и повече пари. Тогава търсех големи клубове в Европа. Но помислих, че Ливърпул ще вземе много пари за мен, като така ще помогна на тима. Това мислех. Мислех, че могат да се оправят с тази сума и затова може би щях да съм полезен като трансфер."

"Като гледам назад, не съжалявам. Доволен съм как се разви всичко."

  Сподели
275