Муамба: Нищо не ме болеше. Аз бях мъртъв


Н. Гавазов

Муамба: Нищо не ме болеше. Аз бях мъртъв

Полузащитникът на Болтън Фабрис Муамба даде своето първо интервю след преживения си сърдечен пристъп и разказа, какво точно се е случило с него по време на злополучния мач от Купата на Англия с Тотнъм. Както е известно, на 17 март по време на срещата на „Уайт Харт Лейн" на Муамба спря сърцето. На практика, за 78 минути футболистът беше мъртъв, но благодарение на бързата медицинска помощ, която му беше оказана, Фабрис се завърна отново към живота.

„Нищо не ме болеше. Не усетих никакви стягания или тежест в гърдите, които се виждат при хората със сърдечни пристъпи във филмите. Аз почувствах главозамайване, но то беше някак си ненормално - едно такова нереално усещане, сякаш се намирах в тялото на някой друг", споделя за The Sun Муамба.

„След това започнах да виждам двойно. Това беше като в сън. Виждах играчите на „шпорите" от разстояние, виждах двоен Скот Паркър, а след това двоен Лука Модрич. Последното, което чух бяха думите на Дедрик Боята, който ми крещеше да се върна назад и да помогна в отбрана. Той не разбираше какво се случва с мен. Да, аз също не осъзнавах. Почувствах, че падам. Това бяха два глухи удара, когато главата ми се удари в тревата. Тъмнина. Пустота. Аз бях мъртъв", продължава откровенията си Фабрис.

„Това, което се случи с мен е някакво чудо. Дори, ако бях видял подобна ситуация, моят мозък щеше да пострада. Ще бъде забележително отново да играя футбол и се надявам, че това ще се случи. Но още по-забележително ще бъде просто да си живея и да се радвам на своето семейство. Аз съм щастлив човек", каза още Муамба.

 

  Сподели
92