Фърги: Джони Евънс стана най-добрият защитник в Англия


И. Ангелов

Фърги: Джони Евънс стана най-добрият защитник в Англия

След като преди 17 месеца срещу Уест Хям Джони Евънс изигра едно от най-лошите индивидуални представяния виждани на трева, което доведе до факта, че не попадна в състава в следващите 6 седмици, сега Сър Алекс Фъргюсън излезе с изявление пред The Observer ,казвайки, че Евънс се е превърнал в един от най-добрите защитници.

"Формата му е невероятно постоянна през последните месеци, откакто е титуляр. Джони Евънс винаги е имал способности, още от дете. Той беше много талантлив, когато пристигна на 12 години. Никога не бяхме сигурни, дали ще играе в полузащита, или отзад. Давахме го под наем в Антверп и Съндърланд, а сега виждаме плодовете."

"С височината му, скоростта и умението да владее топката, той наистина е великолепен."

Евънс притежава един от най-високите проценти на успешни пасове в лигата - средно 90% за сезона, а и печели 76% от единоборствата си. Изчистил е топката 209 пъти, което е с 9 повече от Рио Фърдинанд:

"Мисля, че формата му е подпомогната от играта редом с Рио. Това е добра комбинация за нас. Сега е трудно за Смолинг и Джоунс, защото формата на Евънс и Фърдинанд е невероятна. Не знам какво са си мислели феновете, аз никога не съм се съмнявал в него. Имаше трудни периоди, беше слаб. Но сега след като поработи и във фитнеса над физиката си, а е само на 24 години."

"Той е топ играч за нас през сезона. Няма съмнение, че играейки до Рио той сега е може би най-добрият защитник в страната."

"Трябва да призная, че сърцето ми прескочи, когато разбрах колко дълго няма да играе Неманя Видич. Той и Рио бяха като стена, но сега Рио отговори перфектно, въпреки проблемите си с гърба. Той направи страхотен тандем с Евънс."

  Сподели
107