Фърги: Явно ФИФА и УЕФА няма да действат против симулантите


И. Ангелов

Фърги: Явно ФИФА и УЕФА няма да действат против симулантите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е поговорил със своето крило Ашли Йънг по-рано през седмицата за симулирането на терена, след като това навлече гнева на медиите върху отбора. Стигна се до там да се изискват вече по-строги правила за симулирането, като много хора мислят, че вече се отива прекалено далеч в това отношение.

Действията на Дидие Дрогба в победата на Челси над Барселона в Шампионска лига наля още масло в огъня, но според Фъргюсън всичко това няма смисъл.

Легендарният бразилец Ривалдо веднъж получи глоба за това, че чрез симулация успя да накара рефера да изгони Хакал Юсал от Турция по време на Световното през 2002 година, но тези действия могат ли да променят играта?

"Единственият момент, който мога да си спомня в живота си, когато играч е наказан за симулация след мач, това е Ривалдо," заговори Фъргюсън. "Не мога да си спомня друг подобен случай."

"Това не е нещо, което заляга в клубовете, всичко е ФИФА и УЕФА. Но напоследък те трябва да се справят с много неща, включително технология за гол-линията. При тях никога работата не е свършила."

"Това не ме притеснява по никакъв начин, защото е ясно, че те няма да действат в тази посока."

Проблемът няма да изчезне докато играчите не започнат да получават отсъждания дори да останат на краката си. Фъргюсън цитира Райън Гигс като пример на своите думи, защото през години той е получил само 5 дузпи.

"Райън Гигс играе тук от 20 години, а е получил само 5 дузпи. Знаете ли защо? Защото той има добър баланс и гледа да остане на крака, макар да получава непозволени удари."

  Сподели
89