Бейл оглави списъка за трансфери на Барселона


Н. Гавазов

Бейл оглави списъка за трансфери на Барселона

Крилото на Тотнъм Гарет Бейл е основна трансферна цел на Барселона през идващото лято, съобщи Daily Telegraph. Според изданието, президентът на каталунците Сандро Росел и спортният директор Андони Субисарета са съставили списък на играчи, които клубът ще се постарае да получи след края на сезона.

И начело на този списък се оказал Бейл, изпреварвайки дори нападателя на Сантош Неймар. Ръководителите на каталунския клуб виждат в лицето на 22-годишния уелсец идеалният заместник на вече не толкова младия Ерик Абидал.

Тази новина не е изненадваща и слуховете за интерес на Барселона към Гарет се появиха още през зимния трансферен прозорец. Тя намери развитие в Daily Mirror, който съобщи, че ако Реднап оглави националния отбор на Англия, то уелсецът със сигурност ще си тръгне от „Уайт Харт Лейн". През последните седмици пък в медийното пространство се тиражираха съобщенията, че ако Тотнъм не се класира за участие в Шампионската лига, Модрич и Бейл има вероятност да напуснат отбора.

За последно скаути на Барселона бяха забелязани на ноемврийския мач на „шпорите" срещу Фулъм и пратениците на каталунците смята, че Гарет може да бъде полезен както в отбрана, така и в атака.

Всичко това има своя резон, защото Бейк вкара 23 гола за последните две години, освен това родната му позиция е тази на защитник.

 

  Сподели
78