Тери: Мисля, че нямаше никакъв гол


Н. Гавазов

Тери: Мисля, че нямаше никакъв гол

Капитанът на Челси Джон Тери призна, че голът на Хуан Мата в полуфиналния мач срещу Тотнъм не е трябвало да бъде признаван. В неделя „сините" разгромиха на „Уембли" своите съседи с резултат 5:1 и се класираха за финала на Купата на Англия . Ключов момент в двубоя се оказа вторият гол на Челси в изпълнение на Хуан Мата.

Реферът на двубоя Мартин Аткинсън показа много смелост в зачитането на попадението, осланяйки се единствено на своите чувства и вдигнатите ръце на испанския полузащитник, тъй като нито един от неговите помощници, нито той успяха да видят какво се случва с топката. Този епизод накара „шпорите" да рискуват в опита си да изравнят и в резултат те бяха разгромени.

Нито едно от видеоповторенията не показа, че топката е пресякла линията, по-скоро обратното. Тери, който се намираше в епицентъра на събитията е солидарен с болшинството от зрителите и смята, че гол е нямало.

„Мисля, че топката остана на терена. Не съм гледал видеоповторението, но ние отдавна говорим те да бъдат въведени официално. Надяваме се, че нужните решения ще бъдат приети. Това беше важен мач за нас и той се разви в наша полза. През сезона имаше много ситуации, които бяха против нас, но сега всичко се разви в наша полза, за което се радваме. Мисля, че бяхме по-добрия отбор и успяхме да вкараме няколко великолепни гола", заяви Тери за Sky Sports.

 

  Сподели
74