Челси би Тотнъм и отива на финал с Ливърпул за ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Челси би Тотнъм и отива на финал с Ливърпул за ФА Къп (видео)

Отборите на Челси и Ливърпул ще играят на финал за най-стария трофей в света, след като "сините" от Лондон надвиха Тотнъм в дерби полу-финалът на турнира. Срещата завърши при резултат 5:1, но той е доста незаслужен, особено за загубилия тим. Може да се каже, че първите попадения на "сините" дойдоха след слаба игра, а след това мачът се превърна в екзекуция за белите.

Тотнъм доминираше през цялата първа част. На 2 пъти тима нацели гредата, играта се водеше главно пред вратата на Петр Чех. След един удар на Ленън с глава Джон Тери изчисти от гол линията и спаси своите, и изобщо Челси не предостави никаква заплаха за Тотнъм през първата част, до момента в който Дидие Дрогба получи топката в 43-ата минута. Той се завъртя с елегантно движение и от далеч матира Кудичини с неудобния си ляв крак. Страхотно попадение.

В 50-ата минута падна ново скандално попадение. Хуан Мата получи попадение на сметката си без топката да преминава линията на гола. Но както преди така и след гола Тотнъм продължи да доминира. Това доведе до гол в 56-ата минута за Гарет Бейл. Той и Адебайор излязоха сами срещу Чех, като вратаря се хвърли в краката на Адебайор, топката попадна в Бейл и той вкара на празната врата.

От тук обаче Челси започна да доминира. В 77-ата минута Рамирес започна унижението след заспала отбрана на Тотнъм. Тя така и не се събуди до края, като в 81-ата минута Лампард добави прекрасен гол от статично положение. В самия край на срещата Малуда добави крайното 5-то попадение за пълното унижение на "белите" в дербито.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
96