Ливърпул на финал за ФА Къп след драма на Уембли (видео)


И. Ангелов

Ливърпул на финал за ФА Къп след драма на Уембли (видео)

Отборите на Ливърпул и Евертън се изправиха на полуфинал в най-старото състезание на света - ФА Къп. Срещата се проведе на стадион "Уембли" и символичните домакини от Ливърпул надделяха с 2:1 след като изоставаха в резултата. Сега на финал мърсисайдци ще чакат победителя от лондонското дерби в другата полуфинална среща.

Още в 24-ата минута Евертън поведе чрез Никица Йелавич. В ситуацията Агер и Карагър се спряха пред една топка и не се разбраха кой да я изчисти от наказателното. Джейми Карагър реши да се нагърби с тази отговорност и нацели застаналия на 2 метра пред него Кейхил, като топката отскочи и падна в краката на Йелавич, който се намираше в засада. Нападателят вкара през краката на вратаря на Ливърпул.

"Червените" бяха изнервени от резултата и до края на полувремето потърсиха предимство по странни начини. В едно съприкосновение със Силван Дистен Луис Сурес падна като отсечен в 37-ата минута в опит да потърси червен картон за бранителя на Евертън. Впрочем такъв трябваше да има за Мартин Шкъртел от Ливърпул, когато той бутна Никица Йелавич в една ситуация в центъра на терена. Бранителят падна върху нападателя и двамата се сдърпаха, като Шкъртел нанесе ритник в корема на Йелавич безнаказано. Двамата получиха по жълт картон за това.

В 45-ата минута Луис Суарес сътвори ново движение във футбола. Той и Джони Хейтинга чакаха топка извън наказателното поле на Евертън. Суарес хвана бранителя и с борбен прийом го пренесе в наказателното поле, където го повали и поиска дузпа. Желанието му бе подминато от Хауърд Уеб.

Така се стигна и до втората част, когато Дистен подари една топка на Луис Суарес за неговото попадение. Това стана в 62-ата минута, когато Дистен опита да върне топката на вратаря, но не прецени силата си и така стана причина за изравнителен гол. В края на срещата след като Белъми бе влязал в игра, той направи гол с първото си центриране. В 87-ата минута той намери Анди Керъл, който вкара с глава за победата и прати своите на финал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101