FIFPro: Балотели има нужда от професионална помощ


Н. Гавазов

FIFPro: Балотели има нужда от професионална помощ

Генералният секретар на Международната федерация на професионалните футболисти (FIFPro) Теа ван Сегелен коментира поведението на нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели. Както е известно, името на италианският национал постоянно намира място в изданията най-вече заради инцидентите, в които редовно се забърква.

„По този въпрос аз съм настроен оптимистично. Мисля, че Балотели е добро момче, но на него му е необходимо да промени своето поведение по две причини. Първо, той е образец за подражание. Второ, Марио играе в отбора си срещу други тимове и той е длъжен да уважава своите колеги. Трябва да приемем извода, че след всички тези инциденти, от моя гледна точка на него му е нужна професионална помощ. Не искам да обвинявам Манчестър Сити - Балотели отговаря сам за себе си, но и клубът носи някаква отговорност", заяви Сегелен за BBC Sport.

„Излизайки на терена, Марио е длъжен да се държи така, както всички останали. Но със своите постъпки той доказва, че не е способен да го прави, ето защо аз мисля, че на него му е нужна професионална помощ. Не може всеки път да се извиняваш, когато вършиш глупости. Балотели трябва да признае, че има проблем и тогава професионалистите ще му помогнат", допълва футболният чиновник.

 

  Сподели
130