Далглиш: Всички играчи са закупени по мое искане


Н. Гавазов

Далглиш: Всички играчи са закупени по мое искане

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш се застъпи за напусналия директор по футбола Деймиън Комоли и заяви, че всички покупки на играчи са станали по негово настояване. Както е известно, през януари миналата година шотландският специалист се завърна на треньорския мостик на „червените". До този момент клубът похарчи грамадната сума от 115 милиона паунда за нови футболисти, но малко от тях оправдаха надеждите и най-вече вложените в тях пари.

Признавайки трансферната за пълен провал, в четвъртък собствениците на Ливърпул освободиха Комоли от изпълняваната от него длъжност. Но Далглиш смята себе си за съпричастен към трансферите на Керъл, Хендерсън, Адам, Даунинг и други и защити французина.

„Имах фантастични човешки отношения с Комоли. Аз съм разстроен от неговото напускане, но във футбола такива неща не бива да се смятат за сюрпризи. Той силно помогна в осъществяването на всички трансферни цели, които си поставихме. Всеки един футболист беше закупен по мое настояване. Аз направих своя избор, а Деймиън свърши работата по преговорите", заяви Далглиш за ESPN.

 

  Сподели
67