Уигън направи услуга на Сити срещу Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Уигън направи услуга на Сити срещу Юнайтед (видео)

Отборът на Уигън прие Манчестър Юнайтед на своя "ДиДабъл Ю Стейдиъм" и победи шампиона с минималното 1:0 в един мач със слабо съдийство - множество грешки допуснаха съдиите в посока и на двете страни. Това отчасти отне от добрия нрав на срещата, но може да се каже, че победата на домакините е заслужена.

Първото полувреме бе за домакините и те тотално надиграха Юнайтед. Стигна се до 30-ата минута, когато Моузес преодоля отбраната и вкара с глава след корнер. Голът бе отменен без видима причина, като обяснението бе нарушение срещу Де Хеа, каквото всъщност нямаше. На полувремето Юнайтед направи промяна, като Клевърли се появи на мястото на Йънг.

Това подейства и Юнайтед заигра по-добре, но пострада от ново погрешно съдийско решение. В една ситуация Босежур изкара топката в аут при единоборство с Фил Джоунс. Бе отсъден корнер, от който Шон Малоуни вкара красив гол. Това се случи още в 50-ата минута, а след ситуацията отново Юнайтед натисна.

В 73-ата минута Джоунс центрира от фланга, а Фигероа спря топката с ръка. Категоричната дузпа не бе видяна нито от страничния, нито от главния рефер Фил Дауд. В крайна сметка след продължителен натиск до повече не се стигна, след като и Дани Уелбек пропусна на няколко пъти да вкара гол. По този начин Ман Сити е на 5 точки от върха, след като победи в срещата си днес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97