Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (04.04-08.04) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (04.04-08.04) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. Шампионатите навлизат в своята решителна фаза, битките стават все по-горещи, а любителите на футбола са свидетели на неочаквани обрати - докато на Острова въпросът с титлата почти е решен, навсякъде другаде борбата е в разгара си.

Представяме ви: Dream Team за периода (04.04- 07.04). Тактическа постройка 4-3-3.

ВРАТАРИ

Бен Фостър ( УБА)

Фантастичен! Това е единствената дума, с която може да определим представянето на 29-годишният вратар на УБА в мача на неговия отбор срещу Блекбърн. В този двубой гостите бяха по-добрия отбор, владееха повече топката, спечелиха повече единоборства, но загубиха с 3:0. Защо ли? Защото, докато нападателите на „дроздовете" си свършиха своята работа, тези на Роувърс не успяха - на вратата стоеше непоклатимият Бен Фостър!

Подгласници: Гуайта (Валенсия)


ЗАЩИТА

Бранислав Иванович (Челси)

Десният защитник на „сините" в мача на своите срещу Уигън през уикенда беше засенчен единствено от Дидие Дрогба. Сърбинът показа много стабилност в своята зона, надигра по всички показатели Малоуни, включваше се в атаките на отбора и дори вкара гол. Какво повече бихме искали от един бранител?

Леонардо Бонучи (Ювентус)

Sky Italia определи представянето на Бонучи в мача срещу Палермо през уикенда като фантастично. Единственото, което ни остава да добавим е, че Леонардо вкара гол, на два пъти се оказа единствената преграда пред противниковите нападатели и заслужено бе признат за играч на мача.

Готоку Сакай (Щутгарт)

В двубоя на „швабите" срещу Майнц 05 герой на мача не стана Ибишевич, който оформи дубъл, а защитникът на Щутгарт Сакай. 21-годишният футболист се оказа непреодолим стълб пред Чупо-Мотинг и Иваншич, освен това напълно иззе ролята на Харник и Хажнал и методично захранваше с топки нападателя Ибишевич. Какво ли би направил Ведад, ако японецът не бе показал тази блестяща игра?

Хосе Касадо (Райо Валекано)

За този пост имахме няколко кандидата - Кабул, Щранцл, Ескудеро... Изборът ни попадна върху 25-годишният бранител на Райо Валекано, защото той спечели всичките си единоборства с Анунсиата, освен това напълно надигра Дамиа, а хаосът, който внасяше в отбраната на памплонци допринесе неговият отбор да отбележи цели шет гола във вратата на Андрес.

Подгласници: Кабул (Тотнъм), Ескудеро (Шалке 04), Кивели (Ница)


ПОЛУЗАЩИТА

Микел Артета (Арсенал)

Опорният полузащитник на Арсенал Микел Артета изигра съществена роля за победата на своите в срещата с Манчестър Сити. 30-годишният испанец освен, че се оказа моторът на „артилеристите" и почти 1/3 от топките в средата на терена преминаха през него, отбеляза и победният гол срещу „милионерите" от Сити и на практика лиши „гражданите" от шансове за титлата. Заслужена победа на лондончани на фона на това, което демонстрираха в този мач.

Квадво Асамоа (Удинезе)

След пет поредни мача без победа, Удинезе се завърна на пистата постигайки удобното 3:1 срещу Парма. Качествата на Асамоа са известни, а значението му за отбора - огромно. Факт е, че когато 23-годишният футболист не е на терена отборът му играе трудно и рядко достига до победата. В срещата с „дуковете" Асамо не само вкара два гола, но за пореден път се оказа двигателят на Удинезе.

Алексис Санчес (Барселона)

Мощен, пробивен и неудържим - това са определенията за играта на Санчес в двубоя срещу Хетафе. Чилиецът отбеляза два от четирите гола на своя отбор и помогна на отбора си да продължи битката за титлата.

Подгласници: Валенсия (Манчестър Юнайтед), Гюндоган (Борусия Дортмунд), Перишич (Борусия Дотмунд), Диара (Фулъм).

 

НАПАДАТЕЛИ

Раул (Шалке 04)

Два гола на испанеца и освен това през Раул преминаха близо половината топки в средата на терена. Трябва ли да ни учудва тогава, че 34-годишният футболист беше определен за играч на кръга в Бундеслигата?

Клинт Демпси (Фулъм)

В три поредни двубоя американският национал вкара четири гола и записа една асистенция. В срещата, върху която е съсредоточено нашето внимание Демпси оформи дубъл и донесе победата на Фулъм при гостуването на Болтън. Това беше двубой № 250 за Клинт във Висшата лига - какъв по-добър начин от този да отбележиш юбилея с гол! В случая, те бяха два.

Никица Йелавич (Евертън)

Трудно се играе на терена на Норич и очакванията за двубоя на „канарчетата" срещу Еверън бяха победа за домакините. Това не се случи, а „карамелите" дори бяха близо до победата, ако защитата не допусна толкова много грешки и не пропиля с лека ръка усилията на нападателите. В крайна сметка мачът завърши при резултат 2:2, а попаденията за гостите бяха дело на 26-годишният Йелавич, който освен, че показа реализаторски качества, внесе значителен принос в това, атаките на противника да бъдат разбивани още в средата на терена.

Подгласници: Меси (Барселона), Кастро (Райо Валекано).

 

СТАРШИ ТРЕНЬОР

Делио Роси (Фиорентина)

Преди мача с Милан в италианските медии се появиха слухове, че това ще бъде последният двубой на 52-годишният специалист начело на „виолетовите". Ние не знаем как се е чувствал Роси в навечерието на срещата с шампионите, както и не знаем какво е било настроението в съблекалнята на Фиорентина, след като отборът беше спечелил само една точка в последните си пет мача и се замеси в битката на изпадащите. Но знаем как завърши двубоят на „Сан Сиро", където в повечето случаи срещите започват при 1:0 за Милан. По какъв начин треньорът е успял да убеди възпитаниците си, че те могат да победят именития си съперник и как е повдигнал бойният им дух си е работа на Роси. Но е факт, че той си я свърши добре.

 

ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

  Сподели
198