Оуен: Ще търся друго пристанище във Висшата лига


Н. Гавазов

Оуен: Ще търся друго пристанище във Висшата лига

Нападателят Майкъл Оуен заяви, че дори да напусне Манчестър Юнайтед, той би искал да остане във Висшата лига на Англия , изключвайки по такъв начин слуховете за евентуално преминаване в отбори от по-ниските дивизии. Както е известно, през лятото 32-годишният футболист ще получи статут на свободен агент. С Уелбек и Ерандес в състава е малко вероятно Майкъл да получи предложение за нов договор, независимо от желанието на Оуен да остане в тима.

Но дори да напусне „Олд Трафорд", нападателят не възнамерява да слага край на кариерата си. Майкъл се чувства силен да продължи да играе на добро ниво поне още три години.

„До този момент, докато имам възможност да играя на високо ниво, аз ще продължавам да го правя. Една част е в моите ръце, а друга не. Очаквам решението на моя мениджър в тази ситуация. Ако ми предложат да остана, това ще е великолепно и аз съм готов да го обсъдя. Ако ли не, ще се опитам да намеря друго пристанище във Висшата лига. Нямам намерение да играя в по-долна дивизия. Искам да остана на най-високо ниво или да изпробвам силите си в друга страна. Разбира се, трябва да отчетем факта, че аз имам четири деца, а те свикнаха с училището си и обстановката тук", заяви Оуен за Sky Sports.

 

  Сподели
74