Рууни иска да натрие носа на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Рууни иска да натрие носа на Манчестър Сити

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отбеляза важността на срещата с градския съперник Сити. Както е известно, в борбата за титлата участват двата клуба от град Манчестър, като шансовете на шампионите да победят в надпреварата нараснаха неимоверно много след домакинското равенство на „гражданите" срещу Съндърланд - разликата между двата тима е две точки, но тази вечер отборът на Сър Алекс излиза срещу Блекбърн и при победа дистанцията от Сити ще бъде увеличена на 5 точки.

Въпреки това, голмайсторът на Юнайтед смята, че директният сблъсък между двата конкурента е не по-малко важен.

„Спечелването на титлата в надпреварата със Сити е особено чувство. Ние за първи път се борим с нашите съседи за победа във Висшата лига. Поради това, ако успеем да станем шампиони през този сезон, това ще зарадва всички - работниците в клуба, играчите, треньора и разбира се феновете", заяви Рууни за Magic 1152.

"Надявам се до мача с тях да сме получили голямо предимство в точките, но не зависимо от това, ние ще се опитаме да покажем на „Етихад", че сме по-добрият отбор и заслужаваме да победим в надпреварата", каза още нападателят на Юнайтед.

 

  Сподели
74