Далглиш: Трябва да се държим заедно


Н. Гавазов

Далглиш: Трябва да се държим заедно

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш призна, че неделният ден е пълно разочарование за това, че неговият отбор претърпя поражение от Нюкасъл с 0:2. Както е известно, дубълът на Патрис Сисе донесе на домакините една точка, а „червените" претърпяха още едно разочарование - червеният картон на Пепе Рейна за конфликта си с Пърч.

По-рано по време на срещата, още при равният резултат, съдията отклони отчаяните призиви на играчите на Ливърпул за дузпа заради играта с ръка на Дани Симпсън на голлинията на своята врата при удара на Анди Керъл.

След мача Далглиш призна, че основното разочарование е червеният картон на Пепе, както и действията на Керъл след смяната му в 79-та минута.

„Ние достатъчно добре започнахме, играхме в пас, много се движехме и изглеждахме опасно, но всичко завърши с пълен провал и оттам дойдоха разочарованията. Аз мисля, че те дойдоха от това, което направи Пепе, когато получи заслужен червен картон, а също така от това, че Анди веднага се прибра в съблекалнята след смяната си. Той беше недоволен от това, как се разви играта, не само от себе си, а от отборната игра. Което се прояви от напускането му", заяви Далглиш на пресконференция след мача.

„Не е лошо, че хората проявяват своето разочарование, но трябва да се научат да се справят с него по-добре, отколкото в сегашния мач. Можехме да получим дузпа още през първото полувреме, което щеше да повлече след себе си изгонването на играч от Нюкасъл, но това не се случи. Трябва да се справим със себе си, да запазим хладнокръвие и да решим проблемите, за да се върнем към играта, която искаме да демонстрираме. Създавахме положения, но е необходимо и д аги реализираме. Трябва да вярваме в себе си и в това, което вършим. Ако се справим с това, то ще получим повече положителни резултати", каза още наставникът на Ливърпул.

„Нямаме претенции, когато Керъл падна в наказателното поле, Струва ми се, че там дузпа нямаше, но Анди загуби равновесие още преди да се сблъска с вратаря. Нямаме никакви въпроси, освен това, че той получи жълт картон, защото аз не мисля, че той падна специално за дузпа", продължи Далглиш.

„Играчите ще трябва да се държат заедно, защото те искат да оправят нещата и най-добрият способ за това е да се държат един за друг и да вярват в това, което правят. Само така може да обуздаем своите негативни емоции, чувствата на потиснатост и разочарование. Много е важно да се справим с това и да се настроим позитивно", каза още шотландският специалист.

 

  Сподели
69