Фърги: Малките клубове като Сити смятат, че получаваме подкрепа


И. Ангелов

Фърги: Малките клубове като Сити смятат, че получаваме подкрепа

Сър Алекс Фъргюсън заговори пред Sky Sports за решенията в полза на някои клубове в процеса на сезона. По негово мнение късметът се изравнява и когато не получиш дадено спорно решение, съдбата се изравнява, като получиш друго. Както е ясно, Патрик Виейра се изказа изключително остро по адрес на Манчестър Юнайтед и съдийството.

Неговият аргумент бе спорното решение да не се даде дузпа срещу Майкъл Карик, който по негово мнение е повалил Дани Мърфи в наказателното поле. Фърги отговори: "Като видим позицията на рефера си обесняваме защо може да не се даде такова решение. От ъгъла на рефера не е ясно какво точно става. Това бе късмет за нас, но Сити трябваше да получат подобно решение, когато Гарет Бари извърши нарушение срещу Стоук в наказателното."

"Всеки тим е ощетен тук и там, получават се добри и лоши решения."

"В края на сезона нещата се уравновесяват от съдбата, винаги е било така."

"Имахме лош късмет по-рано в сезона, когато Нюкасъл взеха дузпа срещу нас без да има контакт, а пък и Тотнъм можеха да вземат повече, когато Марио Балотели не бе изгонен срещу тях, а после вкара победния гол."

"През сезона минават милиони такива решения."

"Може би малките клубове се чувстват така, че някои решения са против тях. Някой преди време каза, че получаваме много дузпи. Но погледнете, че имаме средно по 3 на сезон. Не може да кажете, че това е много, когато ние атакуваме постоянно отборите. Повечето мениджъри вярват, че късметът се уравновесява в процес на времето."

  Сподели
87