Венгер: Опитът ще помогне на Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Опитът ще помогне на Арсенал

Арсен Венгер смята, че победната серия на Арсенал е предизвикана от неуспехите на отбора през миналия сезон. След пораженията от Съндърланд и Милан миналия месец над „артилеристите" отново надвисна заплахата от дълбока криза, но неочаквано за всички, тимът воден от френския специалист не само не загуби следващите си двубои, а тази вечер е напълно възможно да изпревари Тотнъм в класирането на Висшата лига.

Венгер смята, че неговият отбор, който спечели само 3 от последните 14 си мача през миналия сезон е получил необходимата закалка.

„Ние участвахме в четири турнира и в три от тях бяхме изхвърлени за две седмици. Всички сме хора. Поради това, борейки се титлата, в главата ти идват мисли, че четвъртото място е гарантирано. Но, когато шансовете за титлата се изпарят, всичко се развива по съвсем друг начин. През този сезон нещата са различни. Ние започнахме лошо. Ние не бяхме в топ4. Но сега се появи шанса да се закрепим в четворката на най-добрите отбори. Това е невероятно силен импулс. Още повече, че имаме опит. Това е ключов момент в решаващия стадии от сезона", заяви Венгер за Sky Sports.

 

  Сподели
68