Далглиш: Ливърпул ще търси играчи, отговарящи на нивото на Суарес


Н. Гавазов

Далглиш: Ливърпул ще търси играчи, отговарящи на нивото на Суарес

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че клубът му е възхитен от желанието на Луис Суарес да продължи своята кариера на „Анфийлд". Както е известно, в началото на седмицата 25-годишният нападател даде интервю за El Pais, в което разсея всички съмнения и спекулации относно своето бъдеще, заявявайки че се чувства щастлив в Ливърпул и е готов за преговори за нов договор.

По такъв начин уругваецът отхвърли всички трансферни клюки, които го свързваха с ПСЖ и Ювентус. Кени Далглиш, който най-вероятно не може да предложи на Суарес участие в Шампионска лига през следващия сезон, побърза да приветства намерението на Луис да остане на „Анфийлд".

„Това е поощрение за нас. Това може да е лоша новина за останалите клубове във Висшата лига, но за нас е много радостно. Ние сме във възторг от него, откакто той се появи тук. Луис носи максимална полза за отбора ни веки път, когато се появи на терена. Той вкарва голове и подава на своите партньори. Ние сме много радостни, че той е щастлив тук. Нас ни зарадва това негово изявление и сме възхитени от привързаността му към Ливърпул".

„Ливърпул, както се очаква, през лятото ще излезе на трансферния пазар в търсене на футболисти, отговарящи на нивото на Луис Суарес и такива, които могат да намерят общ език с него. Но все още не сме уточнили докрай плановете си за летния период. Футболистите, с които разполагаме в момента подобриха играта си и действително искаме новите попълнения да бъдат на много високо ниво. Не сме разговаряли със собствениците за бюджета - това ще направят други хора, а след това ще бъде обявена сумата, с която ще разполагам", каза още шотландският специалист.

 

  Сподели
72