Седмицата в цифри: 9 удара на Юнайтед, 6 месеца на Гатузо, 5 гола на Ювентус


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 9 удара на Юнайтед, 6 месеца на Гатузо, 5 гола на Ювентус

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

475 минути без отбелязан гол е Чезена и това е отбора с най-слабо нападение в Серия А. „Морските кончета" продължават да превземат собствените си антирекорди и спечелиха само 2 точки в последните си десет мача.

369-то истанбулско дерби с участието на Фенербахче и Галатасарай на „Шукрю Шарачоглу" се превърна в едно от най-оспорваните в историята на сблъсъците между двата гранда на турския футбол. Домакините поведоха с 2:0 с голове на Соу и Алекс, но Елмандер и Балта изравниха резултата, не позволявайки на „фенерите" да удържат победата.

150 гол в първенството на Примера дивисион отбеляза Лионел Меси. Юбилейното докосване стана по време на мача Барселона - Севиля.

20 мача без загуба в Бундеслигата е Борусия Дортмунд. През уикенда възпитаниците на Юрген Клоп постигнаха много трудна победа над Вердер Бремен, благодарение на която запазиха дистанцията от пет точки пред Байерн Мюнхен.

20 гола в последните си три мача отбеляза Байерн Мюнхен. Възпитаниците на Юп Хайнкес се приближават към Борусия Дортмунд и вече се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига.

9 удара в очертанията на вратата на Уулвс отправиха играчите на Сър Алекс. Пет от тях влязоха във вратата на „вълците".

5 от последните си седем мача загуби Фиорентина, но мачът срещу Ювентус през уикенда ще остане в историята на „виолетовите", защото никога преди това те не бяха губили домакински мач с пет гола разлика.

5 гола като гости Ювентус отбеляза за последно на 18 октомври 1997 година в Бари.

6 месеца не е излизал на терена полузащитникът на Милан Дженаро Гатузо. Когато в началото на септември на Рино поставиха диагнозата паралич на очния нерв, почти всички смятаха, че играчът е приключил с кариерата си на футболист. Шест месеца по-късно Дженаро може да излезе отново на терена и да помогне на своя отбор в срещата-реванш от полуфиналите на Купата на Италия срещу Ювентус.

2 загуби една след друга претърпя Лацио - за първи път от началото на сезона.

1 победа има Интер в последните си девет мача, освен това „нерадзурите" не могат да вкарат гол в пет от последните си седем мача.

 

  Сподели
169