Муамба колабира в мача Тотнъм - Болтън за ФА Къп - прекратен (видео)


И. Ангелов

Муамба колабира в мача Тотнъм - Болтън за ФА Къп - прекратен (видео)

Фабрис Муамба се свлече около 40-ата минута в срещата между Тотнъм и Болтън за ФА Къп, когато резултата между двата тима бе 1:1. Той видимо имаше затруднения да диша и припадна. Двата медицински екипа се опитаха да върнат футболиста в съзнание, но това не стана след 10 минути опити. В крайна сметка той бе изнесен на носилка, а мачът бе прекратен.

Според BBC 5 Radio в момента Муамба се бори за живота си. Той е откаран в близка болница, а според информациите от момента на припадането си той е спрял да диша.

Според Talksport играчът е получавал изкуствено дишане и сърдечен масаж през цялото време от припадъка до линейката. Всъщност се е стигнало и до използване на дефибрилатор за опит да се върне играча в съзнание. Нека мислите ни са с Фабрис Муамба и семейството му.

BBC Radio 5 предава, че според играчите на тима Муамба е бил един от тези в най-добра спортна форма и нищо не е предполагало подобно развитие. Междувременно първия отбор на футболиста - Арсенал, публикува в Туитър съобщение с надежда за възстановяването му. Подобни мисли споделиха и множество от футболистите и известните футболни личности в Туитър.

Рафаел ван дер Ваарт, който бе на терена, публикува в Туитър: "Ужасно е това, което се случи с Муамба по време на мача. Всички се молим за него."

Джърмейн Дефоу също коментира: "Моля се за Фаб, дано Бог му помогне да се справи с това."

ФА публикува свой коментар в Туитър: "Нашите мисли и молитви са с Фабрис Муамба и неговото семейство сега. Той е чудесен човек."

Уейн Рууни също изказа съболезнованията си: "Дано Муамба е добре. Молим се за него и семейството му. Все още съм шокиран."

Тим Кейхил: "Сега това е ден, в който целия футболен свят се събира, за да се помоли за Муамба. Всичко останало не е важно."

Бившият клуб на Фабрис - Бирмингам също пусна в Туитър: "Всички в Бирмингам Сити биха искали да изкажат надеждите си за Фабрис Муамба и неговото семейство."

                       
                                         Муамба заедно със своя син

Вече измина около час и половина от събитието, а последната официална информация бе в 20:33 от BBC. Медията предаде, че лекарите се опитват да върнат играча в съзнание в линейката, като се използва и дефибрилатор.

Sky Sports предаде в момента (22:13), че от болницата са съобщили състоянието на играча. Той е стабилизиран.

Sky продължава да следи състоянието на играча, като след 23:30 стана ясно, че той отново е в критично състояние и е приет в интензивно отделение на болница за борба с инфаркта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110