Уолкът: Сега Тотнъм трябва да гледа през раменете си


Н. Гавазов

Уолкът: Сега Тотнъм трябва да гледа през раменете си

Тео Уолкът предупреди Тотнъм, че Арсенал твърдо се е прицелил в третото място след победата с 2:1 в понеделник вечер над Нюкасъл на „Емирейтс Стейдиъм". Както е известно, Томас Вермален вкара в петата минута на добавеното време, с което доближи четвъртият в класирането Арсенал само на точка от конкурента Тотнъм. Гостите поведоха чрез Бен Арфа през първото полувреме, но само 55 секунди по-късно Ван Перси изравни след асистенция на Уолкът.

Английският национал, който показа блестяща игра се замеси и при втория гол, благодарение на който „артилеристите" грабнаха трите точки срещу „свраките" - за първи път в мач от Висшата лига от август 2008 година.

„Сега Тотнъм трябва да гледа през раменете си. Със състав от играчи, които имаме, а ние имаме много футболисти, които се завърнаха от контузии, ние вярваме, че може да отидем по-далече. Това беше сезон, в който се придвижвахме нагоре-надолу, но най-важното нещо е начина, по който той ще приключи", заяви Уолкът за Sky Sports.

"Бяхме фантастични в защита. Знаехме, че винаги може да вкарваме голове. За четвърти път показваме манталитета си на бойци, когато се връщаме в играта след като губим с 0:1. През второто полувреме ги атакувахме непрекъснато и притискахме. Знаехме, че трябва да бъдем търпеливи и в крайна сметка ще вкараме гол, което се случи", каза още крилото.

 

  Сподели
110