Венгер: Победната ни серия е най-добрият отговор на критиките към нас


Н. Гавазов

Венгер: Победната ни серия е най-добрият отговор на критиките към нас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде своя коментар относно срещата от 28-я кръг на Висшата лига с Нюкасъл, в която воденият от него отбор постигна волева победа с 2:1. Това беше пети пореден успех за „артилеристите" в Премиършип, благодарение на който Арсенал скъси разликата от третия Тотнъм само на една точка.

„Това беше мач, към който и двата отбора показаха ясна ангажираност. Трябваше да направим нещо специално за постигане на победата и ние просто не спряхме да играем, и в края на краищата спечелихме", заяви Венгер за ВВС.

„Нашата победна серия е най-добрият отговор към критиките по адрес на отбора. Никога не съм се съмнявал, че играчите ми имат характер и победен дух. Сражавахме се от първата до последната минута, играхме с високо темпо и успяхме да спечелим. Дори при 0:1 продължавахме да се придържаме към нашата тактика и не се отклонихме от курса. Запалянковците го видяха това. Получи се интересен мач срещу толкова добър отбор като Нюкасъл", каза още наставникът на Арсенал.

Запитан дали е чувствал, че победата може да се изплъзне, французинът отговори, че никога не се е съмнявал в спечелването на трите точки.

„Никога не си го и помислих. Още една атака и ще вкараме - това бе моето убеждение през цялото време", допълни Венгер.

 

  Сподели
120