Сити сдаде върха след загуба в Уелс (видео)


Т. Михайлов

Сити сдаде върха след загуба в Уелс (видео)

Манчестър Сити отстъпи първата позиция във Висшата лига на градския си съперник Манчестър Юнайтед, след като загуби с 0:1 гостуването си на Суонзи на „Либърти Стейдиъм“. Победното попадение за „лебедите“ дойде в 82-ата минута и бе дело на Люк Муур. Гол на „гражданите“ в края бе отменен заради тънка засада.

Срещата започна много интересно, след като още в 6-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Джо Харт. Вратарят обаче изкупи вината си спасявайки удара на Скот Синклеър. Като цяло първата част мина под диктовката на Суонзи но до много сериозни опасности пред двете врати не се стигна.

През втората част Сити пое инициативата, но не успя да да затрудни сериозно Ворм и постепенно темпото спадна. Мачът вървеше към скучно 0:0, но в 82-ата минута Клиши сбърка при изнасянето на една топка и Джо Алън намери Рутлидж на дясното крило. Последва прецизно центриране завършено от Люк Мур с глава. В края гол на Майка Ричардс с глава бе отменен заради засада, макар бранителят дълго да се радваше на попадението.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
379