Компани подписва нов договор с Манчестър Сити


Н. Гавазов

Компани подписва нов договор с Манчестър Сити

Манчестър Сити е близо до успешното приключване на преговорите със своя капитан Венсан Компани за нов 4-годишен договор, съгласно който заплатата на играча ще бъде удвоена. Както съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., ръководството на клуба е изразило желание да седне на масата за преговори с белгийския защитник още през лятото, но играчът е отказал с мотива, че иска да се съсредоточи изцяло върху футбола.

Преди няколко седмици ръководството на „гражданите" за втори път е встъпило с подобна инициатива и този път 25-годишният Компани се е съгласил да обсъди новата сделка. Според информацията, вече е постигна принципна договореност за основните положения в новия договор.

Контрактът ще бъде до 2016 година, а заплатата на Компани ще достигне 130 000 паунда на седмица, което ще направи защитника един от най-скъпо заплатените футболисти в отбора, отстъпвайки единствено на Яя Туре, Серхио Агуеро и Карлос Тевес, които получават по 200 000 паунда седмично.

Както е известно, Сити привлече Компани през 2008 година от Хамбургер за 6 милиона паунда. До този момент белгиецът се намираше в сферата на интересите на Арсенал, но Арсен Венгер така и не успя да го убеди да дойде на „Емирейтс".

 

  Сподели
108